Kamu İhale Kurumu alım ilanı: 18 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 28 Nisan

Kamu İhale Kurumu alım ilanı: 18 sözleşmeli personel alınacak! Son başvuru 28 Nisan
İhale Kurumu, 18 sözleşmeli personel için işe alım yapacak. Son başvuru tarihi, 28 Nisan 2023 olarak belirlenmiştir..

T.C. Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan duyuruyla, Kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş Sınavı ilan edilmiştir. Bu sınav, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6 ncı maddesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca gerçekleştirilecektir.

Kurum, yapılacak sınav sonuçlarına göre tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere, 13 farklı pozisyon unvanı için toplam 18 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacaktır. Başvurular, belirtilen tarihler arasında Kurumun internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI

kamu-ihale-kurumu-alim-ilani-18-sozlesmeli-personel-alinacak-son-basvuru-28-nisan-1

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi uyarınca belirtilen şartları sağlayan adaylar, Kamu İhale Kurumu tarafından duyurulan Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş Sınavı için başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapabilmek için adayların aşağıdaki koşulları sağlamaları gerekmektedir:

  1. Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen pozisyonlara başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
  2. Adayların, fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
  3. Adayların, (2) numaralı maddede belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları halinde sadece aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 (iki) katı ödenecek pozisyonlar için başvuru yapabilecekleri unutulmamalıdır.
  4. Adayların, her bir pozisyon için aşağıda yer alan özel şartlar tablosundaki mesleki tecrübeye sahip olmaları gerekmektedir. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınacaktır.
  5. Adayların, güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiklerini belgelemeleri gerekmektedir. Ayrıca, bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları da gerekmektedir.
  1. Adayların, hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip olmaları, yoğun iş temposuna ayak uydurabilme ve takım çalışmasına yatkın olmaları gerekmektedir.
  2. Son olarak, adayların güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yoluyla kamu hizmetine atanmalarına engel bir durumlarının olmaması gerekmektedir.

SINAV YERİ VE TARİHİ

Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş Sınavı, sözlü sınav usulüne göre yapılacak ve 29 Mayıs 2023 ile 9 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınava girmeye hak kazanan aday sayısına göre belirlenecek tarihlerde, Kamu İhale Kurumu'nun Ankara'daki hizmet binasında (Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 Balgat/Ankara) gerçekleştirilecektir. Adayların sınava girecekleri tarih ve saat bilgileri, Kariyer Kapısı Platformu üzerinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ niteliği taşıdığı için, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.