İOKBS Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı? Tüm gözler MEB duyurusunda

İOKBS Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı? Tüm gözler MEB duyurusunda

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için 2024 tarihi yaklaşıyor. Öğrenciler sınav için son hazırlıklarını yaparken, sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını bekliyorlar. Sınavın ne zaman yapılacağı ve sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı konusunda henüz bir açıklama yok. Yeni gelişmeler var mı? Bursluluk sınavı ne zaman? Hangi gün? Saat kaçta? Tüm ayrıntılar...

İOKBS Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı? Tüm gözler MEB duyurusunda

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7, ve 8'inci sınıfları ve ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı ile 9, 10, ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlenmektedir.

2024 yılında yapılacak olan sınavın tarihi 21 Nisan 2024 olarak belirlenmiş olup, Türkiye saati ile sabah 10.00'da başlayacak ve merkezî sistemle tek oturumda gerçekleştirilecektir.

iokbs-bursluluk-sinav-yerleri-aciklandi-mi-tum-gozler-meb-duyurusunda.webp

Sınavda, ilköğretim seviyesindeki öğrencilere 80, ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere ise 100 soru yöneltilerek sınav süresi sırasıyla 100 ve 120 dakika olacak.

Sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" üzerinden açıklanacak. Sınav giriş belgeleri ise sınav tarihinden en az 7 gün önce aynı web adresinden temin edilebilecek.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇ EKRANI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum