İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kontenjan Listesi Yayınlandı!

İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kontenjan Listesi Yayınlandı!
6 Şubat depremlerinin ağır yıkımlara yol açtığı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere için iller arası yer değiştirme başvuruları başladı. İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kontenjan Listesi Yayınlandı!

İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kontenjan Listesi Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün verdiği müjde ile birlikte deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere çalışma sürelerine bakılmaksızın 22 İl içi yer değiştirme hakkı verildiğini duyurmuştu.

Bakan Tekin'in bu açıklaması sonrasında 6 Şubat depremlerinin ağır yıkımlara yol açtığı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere için iller arası yer değiştirme başvuruları başladı. İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kontenjan Listesi Yayınlandı.

Deprem Bölgesinde Görev Yapan Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme İşlemleri

Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenler için iller arası yer değiştirme başvuruları başladı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler, 22 ildeki eğitim kurumlarını tercih ederek isteğe bağlı olarak yer değiştirebilecekler.

Başvuru Şartları ve Süreci

Başvurular, 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Deprem bölgesinde ağır etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler, il dışındaki 22 ildeki eğitim kurumlarında çalışmak istediklerini belirtmek için başvuruda bulunabilirler.

Kontenjan listesi için tıklayınız.