İlçe MEM Müdürü, Şube ve Okul Müdürü Peş Peşe Görevden Alındı!

İlçe MEM Müdürü, Şube ve Okul Müdürü Peş Peşe Görevden Alındı!
Zonguldak Kilimli'de meydana gelen bir kazada bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla görevden alınan Kilimli Milli Eğitim İlçe Müdürü Muzaffer Yıldız ve Şube Müdürü Mustafa Yılmaz ve okul müdürü görevden alındı.

İlçe MEM Müdürü, Şube ve Okul Müdürü Peş Peşe Görevden Alındı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde meydana gelen kazada bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla görevden alınan Kilimli Milli Eğitim İlçe Müdürü Muzaffer Yıldız ve Taşımalı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Yılmaz'ın ardından Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Turan Demiralay'da görevinden alındı.

Kazanın gerçekleştiği olay, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi Trafo Caddesi üzerinde 14 Aralık 2022 tarihinde meydana gelmişti. Midibüsü kullanan Fikret Bayrak'ın aracı kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmış ve bu kaza sonucunda lise öğrencisi Büşra Akın, yaşamını yitirmişti. Kazada şoför Fikret Bayrak ve 18 öğrenci yaralanmıştı. Şoför, hastanede tedavi görmesinin ardından tutuklanmıştı.

Bu olayın ardından öğrenci ve velilerin şikayetleri ve servis aracıyla ilgili şikayetlerin silsile yoluyla üst makamlara iletilmediği iddiasıyla yapılan soruşturma sonucunda, Muzaffer Yıldız ve Mustafa Yılmaz görevden alınmıştı. İki gün sonra ise okul müdürü ve yardımcısı da görevden alındı.

Muzaffer Yıldız, görevden alınmasının ardından başka bir okula öğretmen olarak atanırken, Mustafa Yılmaz ise Milli Eğitim Müdürlüğü içinde şef kadrosuna atanmıştı.