İl Dışı Atamalarda Açılan Kontenjan Sayısına Tepki Geldi

İl Dışı Atamalarda Açılan Kontenjan Sayısına Tepki Geldi
Öğretmenlerin İl dışı yer değiştirme sürecinin başlamasından sonra il dışı atamalara açılan kontenjan sayısına Türk Eğitim Sen'den tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için 2023 yılı yer değiştirme sürecini başlattı. Öğretmenler 28 Temmuz tarihinden itibaren il dışı yer değiştirme için başvuruda bulunabilecekler.

İl Dışı Atamalarda Açılan Kontenjan Sayısına Tepki Geldi

İl dışı yer değiştirme sürecinin başlamasıyla birlikte, öğretmenlere il dışı atamalarda açılan kontenjan sayısına Türk Eğitim Sen'den tepki geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, il dışı tayin başvuru tercihlerinde öğretmenlere MEBBİS üzerinden açılan okul sayısının çok yetersiz olduğunu söyleyerek, kontenjan sayılarının artırılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin nakil taleplerini karşılaması gerektiği vurgulayan Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

“Öğretmenlerimizin il dışı tayin başvuruları 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Ancak tercihe açılan okul sayısı çok sınırlı tutulmuş. Bu durumda bir çok meslektaşımızın beklentisi karşılanamayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentimiz kontenjanları artırması ve öğretmenlerimizin nakil taleplerini karşılamasıdır.” dedi.