İftardan Sonra Tatlı Arayışına Girenlere Geleneksel Lezzet Şekerpare Tatlısı! Çayın Yanında Harika Gidiyor!

İftardan Sonra Tatlı Arayışına Girenlere Geleneksel Lezzet Şekerpare Tatlısı! Çayın Yanında Harika Gidiyor!
Ramazan ayının gelmesiyle beraber ev hanımları da yenilen lezzetli yemeklerin ardından tatlı tarifi arayışı çerisinde oluyorlar.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber ev hanımları da yenilen lezzetli yemeklerin ardından tatlı tarifi arayışı çerisinde oluyorlar. Bizde bugün şekerpare tatlısının yapılışı ve lezzeti hakkında öneride bulunacağız. İşte ağızlarda dağılan şerbetleri tatlıların bir numarası şekerpare tarifi

Malzemeler:

· 125 gram oda ısısında margarin

· Yarım su bardağı pudra şekeri

· 3 çorba kaşığı silme irmik

· 1 adet yumurta

· 2,5 su bardağı un

· 1 paket vanilya

· 1 çay kaşığı silme kabartma tozu

· 1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

· 2 su bardağı şeker

· 3 su bardağı su

· 4-5 damla limon suyu

Yapılışı

Ağızlarda dağılan şekerpare tatlısı yapımı için öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. İlk olarak orta boyutlarda bir tencereye su ve şekeri ilave ederek karıştırmaya başlayalım. Şerbeti 10-15 dakika boyunca orta ateşte pişirelim. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek a 2 dakika daha pişirelim ve sonra ocağın altını kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Orta boy bir kap alarak hamur yoğurma işlenme başlayalım. İçine Yağ ve pudra şekerini iyice karıştırıp harmanladıktan sonra yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra hamurumuzu iyice yoğuralım ve ele yapışmayacak kıvam elde edelim.

Cevizden biraz daha büyük parçalar halinde hamurumuzu elimizde yuvarlayarak görüntüsünü oluşturalım. Hamurun tam orta kısmına birer fındık yerleştirerek yağlanmış tepsi ya da yağlı kağıdın üstüne dizelim.

Bu Lezzete Şapka Çıkartılır

180 dereceye ayarlanmış olan fırınımızda şekerpareler altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme süreleri fırından fırına değişeceği için altın sarısı rengi olana kadar pişirebilirsiniz.

Şekerpareler piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirmeye bırakalım. Üzerine ılıklaşan şerbetten kepçe yardımıyla şekerparelerin üzerine dökelim. 3 saat kadar şekerparenizi şerbetini çekmesi için bekletin ve sonra servis edin. AFİYET OLSUN...