Haziran ek derslerinin ödenmemesinin sebebi belli oldu!

Haziran ek derslerinin ödenmemesinin sebebi belli oldu!
Öğretmenlerin Haziran ayı ek dersler ödemelerinin yapılması gerekirken, bir çok ilçede ek dersler ödenemiyor. Haziran ek derslerinin ödenmemesinin sebebi belli oldu.. İşte sebebi

Öğretmenlerin Haziran ayı ek ders ödemeleri ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Normal şartlarda geçtiğimiz hafta okul idareleri öğretmenlerin Haziran ayı ek ders ödemelerini hesaplayıp, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdi.

Ancak gelen bilgilere göre henüz bir çok yerde ek dersler ödemeleri yapılmamış, sebebine ise mebhocam.com olarak ulaştık.

Haziran ek derslerinin ödenmemesinin sebebi belli oldu!

Bize gelen bilgilere göre ek ders ücretlerinin girildiği dijital sistem olan Personel Harcamaları Yönetim Sistemi Modülü (KBS Sistemi ), yeni katsayılar belirlenen kadar kapatıldığı için, bazı ilçelerde ek dersler ödenemiyor.

Sistemde verilen mesajda, Personel Harcamaları Yönetim Sistemi Modülünün yeni katsayılar yani memur maaş zam oranının resmileşmesine kadar kapalı olacağı yazıyor. Peki ek dersler ne zaman yatacak ?

ek dersler ne zaman yatacak ?

Konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, şu anki duruma göre ek ders ücretlerinin memur maaş zam oranının belirlenmesinden sonra sistemin açılmasıyla birlikte yapılacağı yönünde, eğer herhangi bir çalışma yapılmaz ise ek dersler 15 temmuz tarihinden sonra yatabilir. Umarız ki MEB, ilgili kurumlar ile görüşme yapıp, kısa bir süreliğine sistem açılır.

mebhocam.com.tr/özel haber