Eylül ayında bazı öğretmenlere ekstra ödemeler yapılacak!

Eylül ayında bazı öğretmenlere ekstra ödemeler yapılacak!
Okulların başlamasıyla birlikte liselerde alt sınıflardan dersi kalan öğrenciler için sorumluluk sınavları yapılacak. Bu sınavlarda görev alan öğretmenlere ekstra ödemeler yapılacak.. İşte detaylar..

Eylül ayında bazı öğretmenlere ekstra ödemeler yapılacak!

2023 2024 Eğitim Öğretim yılı bugün itibariyle başladı. 20 milyona yakın öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmen ders zili ile birlikte sınıflara girdi.

Öte yandan eğitim öğretimin devam ettiği bu süreçte liselerde alt sınıflardan dersi kalan öğrenciler için sorumluluk sınavları yapılacağı duyurusu da Bakanlık tarafından yapılmıştı.

1123966-242106313.jpg

Bu kapsamda liselerde eğitim öğretim devam ederken, aynı zamanda bazı okullarda sorumluk sınavları yapılacak. Sorumluluk sınavları okul idaresi tarafından düzenlenen sınav takvimine göre ilgili dersin öğretmenleri tarafından yapılacak.

Bu sorumluk sınavlarında komisyonda görev yalan öğretmenlere ise ekstra ödeme yapılacak. İlgili yönetmelik gereği sorumluluk sınavında görev alan öğretmenlere sınav başına 5 saat ek ders ödemesi yapılacak. Ödemeler Eylül ayı ek ders ücretleriyle birlikte öğretmenlerin hesaplarına aktarılacak..