Erdoğan'dan öğrencilere kontenjan müjdesi!

Erdoğan'dan öğrencilere kontenjan müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem etkilenen bölgelerdeki okullarda her sınıfta 2 ek kontenjanın açılacağını duyurdu.

Depremzedeler için lise öğrencilerine müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem etkilenen bölgelerdeki okullarda her sınıfta 2 ek kontenjanın açılacağını duyurdu. Bu adım, öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek ve eğitimlerini desteklemek amacıyla atılmış önemli bir adımdır.

Depremzedelerin hayatına ışık tutacak bu önemli adım

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği 5 ildeki lise öğrencileri için sevindirici bir haber duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için her sınıfta 2 ek kontenjanın açılacağını duyurdu. Erdoğan, "Düzenleme ile ilgili detaylar, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacaktır" ifadesini kullandı.

Öğrencilerin yükü hafifliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımına göre, 23 Haziran'da açıklanan LGS sonuçlarının tüm öğrenciler için olumlu sonuçlar doğurması hedeflenmektedir. 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek adına yeni bir düzenleme yapılacaktır.

Her şubede 2 ek kontenjan

Diğer öğrencileri olumsuz etkilemeyecek şekilde tasarlanan düzenlemeyle, sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için tercih döneminde Türkiye genelindeki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacaktır.

Detaylar yarın açıklanacak

Düzenlemeyle ilgili tüm detaylar, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak olan kılavuzda yer alacaktır. Depremden etkilenen öğrencilerin yanı sıra tüm öğrencilere başarılı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu önemli adımı, depremzedelerin hayatına ışık tutacak ve umut olacaktır.