EKPSS sınav sonuç ekranı erişime açıldı! 2024 EKPSS sınav sonucu sorgula!

EKPSS sınav sonuç ekranı erişime açıldı! 2024 EKPSS sınav sonucu sorgula!
ÖSYM EKPSS sınav sonucu sorgulama ekranını aktif hale getirdi. 2024 yılı içinde 28 Nisan tarihinde uygulanan ve sorunsuz şekilde tamamlanan sınava giren adayların bekledikleri EKPSS sınav sonuç ekranı

EKPSS sınav sonuç ekranına erişmek isteyen adaylar için beklenen açıklama geldi. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlarla engelli kamu personeli seçme sınavına giren adayların sonuçlarını paylaştı. Adaylar sınavdan elde ettikleri toplam puanları ve doğru yanlış bilgisini detaylı olarak sorgulayabilecek.

EKPSS Sınav Sonuç Sorgulama Ekranı

EKPSS sınav sonuç ekranına erişmek için ne yapılmalı? Engelli bireylerin Nisan ayında girdiği EKPSS sınavının sonuçları dün paylaşımı açıldı. Sonuçları görüntülemek isteyenler; ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulama kullanılarak görüntüleme yapılabilecek.

Adaylar EKPSS sınav sonuç ekranına sonuc.osym.gov.tr sitesine giriş yaparak öğrenebilir. T.C kimlik numarası sonuç belgesi kontrol kodu ve resimdeki karakter alanı doldurularak sonuç belgesi kontrol sistemi ile görüntüleme yapılabilir. 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda ağırlıkta puan ortalaması üzerinden yapılan inceleme doğrultusunda sınav sonuçları online platforma aktarıldı.

Konuyla ilgili ÖSYM şu açıklamayı yaptı:

“Adaylar sınav sonuçlarına 23 Mayıs saat 14.00'dan itibaren sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile erişebilecek.”

Şifresini unutan adaylar sorgulama işlemini nasıl yapabilir? EKPSS sınavına giren ve sınav sonuç ekranına erişmekte zorluk çeken adaylar e-devlet giriş seçeneğine tıklayarak sınav sonuç belgesini, doğru ve yanlışlarını ve puanını inceleyebilir.