Ek ders ücretlerine iyileştirme yapılmalı

Ek ders ücretlerine iyileştirme yapılmalı
Son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında maaşlarının alım gücü azalan öğretmenler, ek ders ücretlerin iyileştirme yapılmasını istiyor.

Son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında alım gücü iyice düşen öğretmenler özellikle ek ders ücretlerinin iyileştirilmesini talep ediyor.

Özellikle asgari ücrete son yapılan zam ile birlikte, Haziran ayı maaşları güncel asgari ücretin altında kalan binlerce öğretmen duruma tepkili.

Öte yandan Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını merak eden öğretmenler ise, gün geçtikçe azalan alım güçlerinin yeniden eski haline gelmesi için, temmuz ayında verilecek zammın yanından ek ders ücretlerine de ekstra iyileştirme bekliyor.

Ek ders ücretlerine iyileştirme yapılmalı

Konuyla ilgili olarak önemli bir tespit ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen'den geldi. Kira artışlarının, zamların alım gücünü zorlaştırdığını ve zorunlu ihtiyaçların dahi karşılanamaz hale geldiğini söyleyen Gökmen, "Ardı ardına gelen zamlar, enflasyon ve aşırı kira artışları memurun alım gücünü zorlaştırmıştır. Memurlar zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Temmuz ayında yapılacak zammı öğretmenlerimiz ve kamu çalışanları umutla beklemektedir. Yapılacak zamla öğretmenlerimiz ve kamu çalışanları görevlerini huzurla yapabileceği ve hayatlarını mutlu bir şekilde sürdüreceği bir refah seviyesine ulaşmalıdır. Ayrıca, kamuda kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen ayrımı adaletsiz bir uygulamadır. Aynı işi yapana eşit ücret verilmelidir. Bu adaletsizlik de bir an evvel giderilmelidir. Hiç olmazsa ücretli öğretmenlere verilen ek ders ücretlerinde iyi bir iyileştirme yapılabilir" dedi.