Ek Ders Ücretleri 133.5 TL!

Ek Ders Ücretleri 133.5 TL!
Ek Ders Ücretleri 133.5 TL!

Ek ders ücretleri 133.5 TL! Öğretmenler arasında gündem konusun olan ek ders ücretleri 133,50 TL mi oldu?

Milli Eğitim camiasında gündem olan ek ders ücretleri Temmuz ayında yapılan düzenleme sonucu ek ders ücretlerinde ciddi anlamda alım gücü gerilmesi gerçekleşti. Ek derslerde yaşanan bu olumsuz durum nedeni ile öğretmenler ana maaş karşılığı derslere girmeyi tercih etmiyor. Bu durum özel okul ve derslere olan yönelimi arttırıyor.


Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yönelik girişiler devam ediyor. Eğitim Bir Sen konuya gündeme taşıyarak MEB bürokratları ile görüşmeleri sürdürüyor. Ayrıca Türk Eğitim Sen önceki günlerde ek ders ücretlerine %100 yapılması için imza topladı.

Toplanan 157 bin imza Personel Genel Müdürü Bülent Çitci’ye iletildi. Bununla birlikte diğer sendikalar da konu ile ilgili taleplerini dile getiriyor.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İle Görüşüldü

Ek dersler ile ilgili mücadele devam ederek, bir yandan da kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile konu hakkında görüşmelerini sürdürüyor. Yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuya sıcak bakmadığı bilinse de önümüzdeki yıl için ek ders ücretlerine zam yapılması bekleniyor.


Gelen kulis bilgisine göre ek ders ücretlerinin 133,50 TL olabileceği tahmin ediliyor. Bakan Tekin, henüz bu konu ile ilgili kesin bilgi almasa da Maliye Bakanlığı tarafından ek ders ücretlerine %50 lik zam yapılacağı gözü ile bakılıyor.