Ehliyeti Olanlar Mutlaka Yaptırmalı! Yaptırmayan Büyük Ceza Ödeyecek! Son Tarih Belli Oldu

Ehliyeti Olanlar Mutlaka Yaptırmalı! Yaptırmayan Büyük Ceza Ödeyecek! Son Tarih Belli Oldu
Sürücü sahiplerine ilgilendiren açıklamalar yapıldı ve eski sürücü belgesine sahip olan vatandaşların çok büyük bir kısmı zaman geçmeden bir an evvel ehliyet yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Sürücü sahiplerine ilgilendiren açıklamalar yapıldı ve eski sürücü belgesine sahip olan vatandaşların çok büyük bir kısmı zaman geçmeden bir an evvel ehliyet yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar ise internet üzerinden araştırmalara başladı. Yeni sürücü belgesinin tamamen kullanıma geçilmesi ile birlikte eski ehliyeti olan sürücü vatandaşlar ehliyetlerinin yenileri ile değiştirmek için nasıl bir süreç izleyeceklerini araştırmaya devam ediyorlar.

Yeni Ehliyet Nasıl Alınacak

Sürücü belgesi olan vatandaşlar ehliyet yenileme işlemi için öncelikli olarak merkezlerden randevu almaları gerekiyor. Randevu günü ve saati geldiğinde de istenen evraklar ile birlikte başvuruda bulunulması da şart koşuluyor. Başvuru sırasında belirli bir meblağ başvuru ücreti alınıyor. Yapılan işlem aynı gün içerisinde tamamlandığı gibi yaklaşık olarak da bir hafta sonra yeni sürücü belgesi ikametgâh adresinize ulaştırılıyor. Sürücü belgesinin randevusunu alabilmek için farklı yöntemler bulunuyor.

Öncelikli olarak nüfus ve vatandaşlık işlerinden alo 199 çağrı merkezini arayarak ya da nüfus ve vatandaşlık işlerinin randevu alma sayfasını kullanarak istediğiniz zaman diliminde randevu alabilmek mümkün. Alınan randevuya herhangi bir sebepten dolayı gidilmemesi durumlarında da mutlaka randevu iptal edilmeli. Alman randevu saatinden en az 30 dakika öncesinde mutlaka iptal işlemini yapmak gerekiyor.

Randevu alıp gidilmemesi durumunda da 15 gün içerisinde herhangi bir şekilde yeni randevu oluşturulmayacağı da bilinmeli. Ehliyeti olan ve 30 yaşından büyük vatandaşları ilgilendiren ehliyet yenileme işlemi yapılmadığı takdirde çok büyük cezalar yazılacağı da biliniyor. Eski sürücü ehliyeti sahibi olan vatandaşların çok büyük bir kısmı ehliyet yenileme işleminin nasıl yapıldığını bir yandan merak ederken bir yandan da bu işlemin nasıl tamamlanacağını araştırıyor.

Sürücü belgesini değiştirileceği sırada randevu aldıktan sonra belirlenen tarihte belirlenen evraklarla birlikte gidilmeli ve aynı zamanda başvuru sırasında da belirli bir ücret ödenmeli. Başvuru yaptıktan mı işlemleri yaptıktan sonra ortalama olarak bir hafta sonra yeni ehliyet belgeniz adresinizi teslim edilecektir.