Eğitimler Başladı! Uzman öğretmenlik 5 yıla düşecek mi?

Eğitimler Başladı! Uzman öğretmenlik 5 yıla düşecek mi?
Uzman öğretmenlik eğitimlerinin ÖBA üzerinden başlamasıyla birlikte, merak edilen bir diğer konu ise, uzman öğretmenlik bekleme süresi 5 yıla düşecek mi? soruları oldu. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ocak ayında uygulamaya aldığı uzman ve Baş öğretmenlik kariyer sistemi 2. senesinde de devam ediyor.

Binlerce öğretmen geçtiğimiz haftalarda, uzman öğretmenlik eğitimleri için başvuruları yapmıştı. Bakanlık uzman öğretmenlik eğitimleri için başvuru sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Bakanlık tarafından istenen kriterleri sağlayan öğretmenlerin uzman öğretmenlik başvuruları kabul edildi.

Bakanlık tarafından istenen önemli kriterlerden birisi de uzman öğretmenliğe başvuru yapan öğretmenlerin en az 10 yıl çalışma şartıydı. Bu 10 yıl çalışma şartının 5 yıla çekileceği Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklanmıştı fakat şu ana kadar bir gelişme olmadı.

68226.jpg

Uzman öğretmenlik 5 yıla düşecek mi?

Öte yandan uzman öğretmenlik bekleme süresinin 5 yıla düşme konusu ile ilgili olarak MEB bakanı Yusuf Tekin, mahkeme kararlarını beklediklerini, mahkeme kararı sonrasında uzman öğretmenlik için bekleme süresinin 5 yıla düşürüleceği müjdesini vermiş ancak bunu bu seneye yetişmesi mümkün değil demişti. Ayrıca 5 yıl olayını hayata geçmesi için ÖMK kanununda değişiklik yapılması bunun içinde TBMM'nin çalışıyor olması gerektiği için bu düzenlemenin 1 Ekim tarihinden önce olması mümkün gözükmüyor.

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi durumda yasal işlem başlatılacaktır.