Eğitim yeniden başladı: 49 gün sonra eğitime kavuştular! 4 ilin bazı ilçelerinde eğitime devam edilecek..

Eğitim yeniden başladı: 49 gün sonra eğitime kavuştular! 4 ilin bazı ilçelerinde eğitime devam edilecek..
Eğitim yeniden başladı: 49 gün sonra eğitime kavuştular! 4 ilin bazı ilçelerinde eğitime devam edilecek..

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında okullarda tadilat ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. 3 bin 101 öğrencinin kaydının bulunduğu Andırın ilçesindeki okulların tamamlanan tadilat ve onarım çalışmalarının ardından öğrenciler için ders zili çaldı. Eğitim öğretimin yeniden başlaması, öğrenciler için umut verici bir adım oldu.

Tufanpaşa İlköğretim Okulu, Türk bayraklı balonlarla süslenerek öğrencilerin karşılaması için hazırlandı. Okulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflarına alındı. Okulda bulunan yaklaşık 278 öğrencinin büyük bir bölümünün okula geldiği gözlendi. Depremler nedeniyle eğitim öğretim programı yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan Andırın ilçesinde ertelenmişti. Kahramanmaraş'ın diğer ilçelerinde ise eğitim ve öğretimin başlama tarihi valilik tarafından açıklanacak.

DERS ZİLİ YENİDEN ÇALIYOR

egitim-yeniden-basladi-49-gun-sonra-egitime-kavustular-4-ilin-bazi-ilcelerinde-egitime-devam-ed (2)

Ülke genelinde yavaş yavaş normalleşme süreci başlarken, birçok ilçe ve kentte okullar açılmaya başlıyor. Malatya'da 8 ilçede, Hatay'da ise 7 ilçede hazırlıklar tamamlandı ve öğrenciler kaldıkları yerden eğitimlerine devam edebilecekler. Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Darende, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Yazıhan ilçelerinde de eğitim öğretim yeniden başlayacak. Hatay'da ise Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerinde toplam 494 okulda hazırlıklar tamamlandı. Okulların açılmasıyla birlikte, öğrenciler yüz yüze eğitime başlayacaklar.

ÇADIR SINIFLAR OLUŞTURULDU

Adıyaman'da yaşanan depremler sonrası 5 ilçede okullar hazır hale getirilirken, kent merkezinde depremzede öğrenciler için çadır sınıflar oluşturuldu. Çelikhan, Kahta, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacak. Beşpınar Kültür Eğitim ve Sosyal Destek Kampüsü'nde depremden etkilenen öğrenciler için çadır sınıflar oluşturuldu ve öğrenciler burada derslerine devam edecekler. Ayrıca konteyner ve çadır kentlerde kalan öğrenciler de servisler aracılığıyla eğitim kampüsüne taşınacak.