e-Okul Ne Zaman Kapanıyor 2024? MEB Açıkladı Tarih Belli Oldu!

e-Okul Ne Zaman Kapanıyor 2024? MEB Açıkladı Tarih Belli Oldu!
2024 yılında e-Okul ne zaman kapanıyor sorusunun yanıtı, karne günü yaklaşırken hem öğretmen hem de öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Tarih belli oldu.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Bu süreçte pek çok öğretmen ve öğrenci e-Okul sisteminin ne zaman kapanacağını araştırmaya başladı.

e-Okul Ne Zaman Kapanıyor 2024?

e-Okul kapanış tarihi öğretmenler ve öğrenciler tarafından 2024 yılı için araştırılıyor. Öğretmenler 2. dönem yazılı notlarını e-Okul sistemine girmeye başladılar.

14 Haziran 2024 Cuma günü okullar kapanacak. Karneler öğrenciler tarafından alınacak. Bu zamana kadar e-Okul sistemi kapanmış ve karneler hazırlanmaya başlamış olmalı.

Okulların son haftasında ders olmayacağı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından daha önce paylaşılmıştı. Dolayısı ile son yazılılar da en geç 7 Haziran Cuma günü yapılmış olacak.

Hafta sonunda öğretmenlerin son yazılı notlarını da sisteme girmesi ve e-Okul sisteminin 10 Haziran 2024 Pazartesi günü itibari ile kapanması bekleniyor. Bu aşamadan sonra artık öğretmenler e-Okul sistemine not girişi yapamayacak.

10 - 14 Haziran haftasında okullarda etkinlik haftası uygulamaları yapılırken, kapanan e-Okul sisteminin ardından karnelerin basımı ve dağıtılması aşaması da uygulanmış olacak.

Takvimler 14 Haziran'ı gösterdiğinde ise öğrenciler hem basılı karnelerini alacak hem de karneler e-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek.