E-okul devamsızlık görüntüleme ne zaman kapanıyor? MEB tarih verdi

E-okul devamsızlık görüntüleme ne zaman kapanıyor? MEB tarih verdi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği akademik takvime göre okullar 14 Haziran 2024'te kapanacak, e-Okul sistemi ise 12 Haziran 2024'e kadar açık olacak. Bu süre zarfında öğrenciler ve veliler, e-Okul üzerinden notlarını ve devamsızlık bilgilerini kontrol edebilecekler. Ayrıca, 5 gün devamsızlık yapan öğrencilere takdir veya teşekkür belgesi verilmeyecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler başarısız sayılacak ve bu durum velilere bildirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği akademik takvime göre okullar 14 Haziran 2024'te kapanacak. Bu tarih yaklaşırken öğrenciler ve veliler için önemli bir dönem başlıyor. E-okul sistemi öğretmenlerin not ve devamsızlık bilgilerini girmeleri için birkaç gün öncesine kadar açık olacak ve bu yıl not girişlerinin 12 Haziran 2024 tarihinde sona ermesi bekleniyor. Bu süre zarfında öğrenciler ve veliler e-Okul üzerinden notlarını ve diğer akademik bilgilerini kontrol edebilecekler.

E-Okul sistemine giriş yapmak için "eokul.meb.gov.tr" adresinden "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığına tıklayarak e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemelerine göre başarı puanları ne olursa olsun 5 gün devamsızlık yapan öğrencilere takdir veya teşekkür belgesi verilmeyecek. Bu düzenlemeye göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen ve tüm derslerden başarılı olan öğrencilerden dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 7000-8499 arasında olanlara teşekkür belgesi 8500 ve üzerinde olanlara takdir belgesi verilecek. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar ise üstün başarı belgesi ile ödüllendirilecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.