DGS ne zaman, DGS ücreti ne kadar, DGS kayıt ne zaman?

DGS ne zaman, DGS ücreti ne kadar, DGS kayıt ne zaman?
ÖSYM'nin her yıl organize ettiği ve öğrencilerin merakla beklediği Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) başvuru ve sınav takvimi açıklandı. ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı: Kayıt dönemi ve ücret bilgisi, DGS ne zaman yapılacak? DGS ne zaman, DGS ücreti ne kadar, DGS kayıt ne zaman?

Öğrenciler, 2024 DGS kayıt tarihleri ve sınavın ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgileri araştırıyor. 2024 Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti ne kadar olacak? İşte DGS hakkında sıkça sorulan sorular ve yanıtları...

DGS sınavı ne zaman? DGS sınav ücreti ne kadar? DGS sınavı kayıt ne zaman?

Yıllık gelenek olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve birçok öğrencinin kariyer yolunda önemli bir adım olarak gördüğü DGS, bu yıl da adayların katılımına açık. Sınav hazırlıklarının sürdüğü bu dönemde, öğrenciler başvuru ve sınav tarihleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. DGS'nin 2024 yılı takvimi şu şekildedir:

DGS KAYITLARI NE ZAMAN?

DGS için kayıt dönemi 10 Mayıs'tan itibaren başlayıp, 20 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

DGS KAYIT ÜCRETİ 2024 NE KADAR?

Bu yılki DGS kayıt ücreti henüz duyurulmadı. Geçen sene kayıt ücreti 270 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Yeni ücretin açıklanmasıyla birlikte bu bilgiyi güncelleyeceğiz. Kayıt ücreti, rehber kitapçık yayımlandığında kesinleşecek.

dgs-ne-zaman-dgs-ucreti-ne-kadar-dgs-kayit-ne-zaman.jpg

DGS için geç kayıt tarihi 28 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Geç kayıt için ücret, normal ücretin %50 fazlası olarak ödenecek.

DGS 2024 SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

Sınav sonuçları, 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.