Devamsızlık sınırı kaç gün? Devamsızlıklar veli dilekçesi ile silinebilir mi?

Devamsızlık sınırı kaç gün? Devamsızlıklar veli dilekçesi ile silinebilir mi?
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili tüm düzenlemeler İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği tarafından yapılmaktadır. Devamsızlık kuralına uymayan öğrenciler sınıra aştıkları takdirde sınıfta kalırlar. Peki devamsızlık sınırı kaç gündür? Devamsızlık sildirmek için okula dilekçe verilebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan araştırma neticesinde öğrencilerin son dönemde tüm kademelerde özellikle lise öğrencileri olmak üzere tüm zamanların en yüksek devamsızlık seviyesine ulaşıldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Bu sebeple özellikle lise öğrencileri ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36 maddesi gereği okula bir yılda toplam 10 günden fazla devamsızlık yapmaları durumunda ders başarıları ne olursa olsun sınıf tekrarına bırakılacaktır.

Ortaokullarda ise bu süre 20 gündür. Okula hiç gelmeyen öğrenciler veya yılda çok az süre okula devam eden öğrencilerin ders notları boş bırakıldığı takdirde e-okul tarafından öğrenciler otomatik olarak sınıfta bırakılır. Ortaokul öğrencileri 20 günden fazla devamsızlık yapmaları durumunda aynı zamanda sene sonuç şube öğretmenler kurulu tarafından yapılacak oylama neticesinde çoğunluğun oyuna göre sınıf geçirilir veya sınıfta bırakılır.

Söz konusu öğrencilerin devamsızlık yaptıkları günden itibaren 5 iş günü içerisinde okula herhangi bir rapor veya kanıtlayıcı özür durumunu inceleyecek bir belge bırakmamaları durumunda devamsızlıklar herhangi bir dilekçe ile silinemez.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER