Destek Eğitim Odasında Kimler Ders Verebilir? Ek Ders Ücreti Ne Kadardır?

Destek Eğitim Odasında Kimler Ders Verebilir? Ek Ders Ücreti Ne Kadardır?
Destek eğitim odaları okulların olmazsa olmazıdır. Lakin kullanımı, planlanması kurallara dahildir. Peki destek eğitim odalarında kimler ders verebilir? Ders ücreti ne kadardır?

Destek eğitim odası: Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş ortamı, tanımlar.

Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim yapılan okullarda özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için uygun ortam düzenlemeleri yapılır ve destek eğitim odası açılır.

Destek Eğitim Odasında eğitim alacak öğrenciler, bu öğrencilere okutulacak dersler ile öğrencilerin alacağı haftalık ders saati BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda belirlenir. Bu planlama haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde yapılır.

Destek eğitim odasında görev alacak öğretmenlerin çalışma programları okul yönetimince yapılır.

Destek eğitim alacak öğrenci sayısına göre okullarda birden fazla destek eğitim odası açılabilir.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak bire bir eğitim yapılır.

Destek eğitim odasında; öğrencilerin eğitim ihtiyaçları takip ettikleri eğitim programı ve öğrencilerin kayıtlı oldukları kademe esas alınarak özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenleri okul yönetiminin teklifi doğrultusunda il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince görevlendirilir.

Destek eğitim odasında okutulan her bir ders %25 artırımlı olarak ödenir.

Meb Hocam/ Özel Haber