Depremden 4. kattan atlayarak kurtulmuştu: O öğretmen çocuklara moral veriyor! Konteyner kentte gönüllü görev yapıyor!

Depremden 4. kattan atlayarak kurtulmuştu: O öğretmen çocuklara moral veriyor! Konteyner kentte gönüllü görev yapıyor!
Depremden 4. kattan atlayarak kurtulmuştu: O öğretmen çocuklara moral veriyor! Konteyner kentte gönüllü görev yapıyor!

Elif Deniz ve eşi Yakup Deniz'in, deprem sırasında çocukları ile birlikte balkona çıkarak hayatlarını kurtardıkları ancak birinci katın yıkılması sonucu dördüncü kattan atlayarak kurtuldukları öğrenildi. Anne Elif Deniz'in kolu kırılırken, vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar meydana geldi. Baba Yakup Deniz ve çocukları ise yara almadan kurtuldu.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki depremde evleri yıkılan ve konteyner kentte kalan ailelerin çocuklarına yönelik kurulan kreşte görev yapan Elif Deniz, yaşadığı bu zorlu sürecin ardından yardıma ihtiyacı olan çocuklar için elinden geleni yapmaya karar verdi. Konteyner kentte oluşturulan kreşte gönüllü olarak görev yapan Deniz, ailelerin çocuklarına eğitim ve bakım hizmeti sunarak, onların yaralarını sarmaya çalışıyor.

BİNAMIZ YAN DÖNDÜ

depremden-4-kattan-atlayarak-kurtulmustu-o-ogretmen-cocuklara-moral-veriyor-konteyner-kentte-go (2)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerinde hayatını kaybeden 12 akrabasını ve 20 arkadaşını kaybeden Elif Deniz, AA muhabirine yaşadığı deprem anının çok korkutucu olduğunu ve yaşadıklarını ömür boyu unutamayacağını söyledi. Birinci katı yıkılan apartmanın dördüncü katından kızı Mina'yı kucağına alarak atlamak zorunda kaldığını belirten Deniz, evlerinin beşik gibi sallanmaya başladığını ve bina yan döndüğünde öleceğini düşündüklerini ifade etti. Kelime-i şehadet getirdiklerini belirten Deniz, eşi ve çocuklarının odasına gittiğini ve orada buluşarak atlamak zorunda kaldıklarını anlattı. Molozların altında kaldığını ve kolu kırıldığını belirten Deniz, eşinin ve komşularının kendisini ve kızını kurtardığını söyledi. Binada 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Deniz, ağır şeyler yaşadıklarını ifade etti.

KREŞTE GÖNÜLLÜ OLDUM

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki depremde yıkılan evinden dördüncü kattan atlayarak kurtulan Elif Deniz, deprem sonrası yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle bir psikologdan psikososyal destek aldığını söyledi. Destek sayesinde hayata tutunduklarını belirten Deniz, depremzede çocuklar için açılan kreşte gönüllü olarak çalıştığını ve çocuklara destek olmaya çalıştığını ifade etti. Depremi unutamayacaklarını belirten Deniz, destek veren herkese teşekkür etti.