Depremde ölümsüzleşen öğretmenler: Mesai arkadaşları ve öğrencilerinden duygulandıran sürpriz!

Depremde ölümsüzleşen öğretmenler: Mesai arkadaşları ve öğrencilerinden duygulandıran sürpriz!
Adana'da meydana gelen depremler sonrasında hayatını kaybeden iki öğretmen için anma törenleri düzenlenmeye devam ediyor. Dr. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi'nde hazırlanan anı köşesi, öğretmenlerin anısını yaşatmak amacıyla oluşturuldu.

Adana'da yaşamını yitiren öğretmenler Neriman Duman ve Özgür Karagedik, Dr. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesinde unutulmadı. Okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, anı köşesi oluşturarak, kaybettikleri meslektaşlarına vefa borçlarını ödüyor. Stantta yer alan anı defterine bırakılan mesajlarda, Duman ve Karagedik'in öğrencilerine örnek birer öğretmen oldukları ve hayatlarının her alanında izlerinin olduğu belirtiliyor. Ayrıca, meslektaşlarının kaybının okul camiasını derinden etkilediği ve öğretmenlerin hayatını kaybetmesinin eğitim camiası için büyük bir kayıp olduğu ifade ediliyor.

Anı köşesi, okulun öğrencileri tarafından da yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler, mesaj defterine duygu ve düşüncelerini yazarken, öğretmenleri için yakılan mumların önünde saygıyla duruyor. Birçok vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından, eğitim camiası da büyük kayıplar verdi. Ancak, Dr. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi öğretmenleri, kaybettikleri meslektaşlarına olan saygılarını ve özlemlerini anı köşesiyle yaşatmaya devam ediyor.

ÖĞRETMENLERİ İÇİN NOTLAR YAZDILAR

depremde-olumsuzlesen-ogretmenler-mesai-arkadaslari-ve-ogrencilerinden-duygulandiran-surpriz (2)

Dr. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesinde oluşturulan anı köşesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybeden Adanalı iki öğretmeni unutmadı. Köşenin bir tarafında, hayatını kaybeden öğretmenlerin okulda çektirdikleri fotoğraflar sergilenirken, diğer köşesindeki stantta mezun öğrenciler ve öğretmenler tarafından Neriman Duman için küçük kağıtlara yazılan duygu ve düşünceler yer alıyor.

HUYSUZ VE TATLI KADIN..

Hem öğretmen hem de öğrencilerin duygu dolu mesajlara yer verdikleri anı köşesinde "Kırmızı hırkan, kırmızı rujun, huysuz ve tatlı kadın", "Şimdi bize kim 'Düzen al kortekslerinizi çalıştırın' diyecek hocam", "Yerine oturduğum zaman 'Yürek mi yedin?' demiştin canım Neriman'ım" gibi notlar yer alıyor. Anı köşesi ziyaretçileri, hayatını kaybeden öğretmenlerin anılarını yaşatmak ve onları unutmadıklarını göstermek için stantı ziyaret ediyor ve anı defterine duygu ve düşüncelerini yazıyorlar. Okulda çalışanlar da köşeyi düzenleyerek hayatını kaybeden öğretmenlerin anılarını her zaman yaşatmayı hedefliyorlar.