Çift Nöbet Görevine İtiraz Edilebilir Mi?

Çift Nöbet Görevine İtiraz Edilebilir Mi?
Son zamanlarda personel eksikliğinden öğretmenlere tanımlanan haftada çift nöbet görevi ile ilgili internette çok çeşitli yorumlar ve haberler yer almaktadır. Biz sizlere yönetmelik maddeleri ile en doğru cevabı vereceğiz. Çift nöbet görevine gerçekten öğretmenler itiraz edebilirler mi? Detaylar haberimizde...

Okullardaki öğretmenlerin yıl içerisinde en çok zorlandıkları görevlerden biri de nöbet görevidir. Nöbet görevleri ile ilgili olarak okullarda yıl içerisinde yetersiz personel bulunması durumunda ise haftada çift nöbet görevi verilmektedir.

ikinci-nobet-gorevi-itiraz.jpg

Nöbet görevleri okul müdürü tarafından veya okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısı tarafından verilmektedir. Peki söz konusu nöbet görevlerinin yasal dayanağı nedir?

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 44.3 Maddesi Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir.

Görüldüğü üzere herhangi bir engeli, hamileliği veya engelli çocuğu bulunmayan veya süt izni olmayan öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilebilir. Ayrıca 44.6. Madde Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, kadınlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere, istememeleri hâlinde nöbet görevi verilmez. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER