Büyükşehirlerde İl İçi Zorunlu Rotasyon

Büyükşehirlerde İl İçi Zorunlu Rotasyon
İl içi yer değiştirme sürecinde görüldüğü gibi bir çok okul dolu ve norm fazlalıkları sebebiyle yer değiştirme taleplerinin bir çoğunun yapılamaması sebebiyle, bir çok öğretmen Büyükşehirlerde İl İçi Zorunlu Rotasyonu destekliyor..

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çözülmeyi bekleyen önemli konularda birisi de öğretmenlerin yer değiştirme süreci konusu.

Yıllar içinde yapılan plansız atamalar ve getirilen zorunlu hizmet afları sebebiyle merkezi yerleşim yerlerinde neredeyse boş yer kalmadı.

Bu sebeple yer yıl yapılan il içi yer değiştirme sürecinde binlerce öğretmen tayin istemelerine rağmen, yer değişikliği onaylanmamaktadır. Bu durumda öğretmenlerin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Özellikle merkezi okullarda bazı öğretmenlerin 20 - 25 yıl çalışması, hatta ilk atandığı okulda emekli olması gibi konular sebebiyle sayıları her yıl artan ve merkeze gelmek isteyen binlerce öğretmen özellikle büyükşehirlerde ilçeler arasında zorunlu rotasyonu desteklemektedir.

Tıpkı proje okullarında olduğu gibi 8 yıl çalışma süresini dolduran öğretmenler zorunlu olarak yer değiştirme sürecine tabi tutulabilir. Proje okullarındaki sistemi tüm okullara uygulanabilir. Son günlerde bu konu epey gündemde tutulmaktadır. Bakalım Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tıkanan bu yer değiştirme süreciyle ile ilgili olarak bir çalışma başlatacak mı?

Siz değerli okuyucularımızın yorumlarını bekliyoruz..