Bursluluk sınavını kazanan öğrencilere ne kadar burs ödenecek?

Bursluluk sınavını kazanan öğrencilere ne kadar burs ödenecek?

21 Nisan pazar saat 10.00'da Bütün ülke genelinde sınav merkezi olarak belirlenen okullarda düzenlenen İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına kazanan öğrencilere aylık kaç TL burs ödenecektir?

İlköğretim ve ortaöğretim konuları bursluluk sınavı 21 Nisan pazar günü tüm ülke genelinde yüzbinlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sınav ortaokul öğrencileri için 100 dakika lise öğrencileri için ise 120 dakika sürdü. Ortaokul öğrencileri için sınav 11.40'da bitti. Lise öğrencileri için ise sınav 12.00'da sona erdi.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında ortaokul öğrencilerine 80 soru lise öğrencilerine ise 100 soru soruldu. Sınav sonuçları 17 Mayıs tarihinde ilan edilecek. Peki söz konusu sınavda başarı sağlayan öğrencilere ne kadar süreyle aylık kaç TL ücret ödenecek?

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere aylık 1500 TL burs ödenecek. Söz konusu burs öğrencilere lise öğrenimlerinin sonuna kadar ödenecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum