Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuçları Belirleyecek Bursluluk Sınavı Puanları Nasıl Hesaplanacak?

Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuçları Belirleyecek Bursluluk Sınavı Puanları Nasıl Hesaplanacak?

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? 21 Nisan 2024 Pazar günü 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, 11. sınıf öğrencileri bursluluk sınavına, burs almak için girdiler. Şimdi öğrenciler sınav sonuçlarının nasıl görüntüleneceğini ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Merak edilen bir diğer konu ise sınav sonuçlarının nasıl hesaplanacağı... İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde:

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? İlköğretim ve ortaöğretim kurumları için yapılan bursluluk sınavı İOKBS 21 Nisan 2024 Pazar günü 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, 11. sınıflar için uygulanmıştı. Öğrenciler bu sınava, başarılı olmak ve burs alabilmek için girmişlerdi. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçların açıklanıp açıklanmadığı ve ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? Sınava 1.086.894 öğrenci başvuruda bulundu. Sınav, yurt içinde 810; yurt dışında ise 2 sınav merkezi olmak üzere, toplamda 3.887 okul ve 58.655 salonda gerçekleşti. İlköğretim öğrencilerine toplamda 80 sorunun sorulduğu İOKBS kapsamında ortaöğretim öğrencilerine 100 soru yöneltildi.

Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

7 Mayıs itibari ile İOKBS sonuçları açıklanmadı. Ancak sınava katılım sağlayan öğrennciler ve velileri, sınav sonuçlarını 17 Mayıs 2024 Cuma günü itibari ile www.meb.gov.tr üzerinden görüntüleyebilecekler.

Sınav sonuçlarının belirlenmesi için şu aşamalar uygulanacak:

• Her öğrenciye ait cevap kağıdı optik okuyucu ile okutulacak.

• İOKBS'de sorulan soruların her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

• Her test için üç yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek. Ardından geçerli doğru cevap sayısına karşılık ham puanlar hesaplanacak. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanacak.

• Tüm öğrencilerin aldıkları ham puanların toplamı sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunacak.

• Ham puanlar, hesaplanan test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak, her testin standart sapması hesaplanacak.

• Öğrencilerin bir teste ait standart puanları, o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılacak ve tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasının 50'ye; standart sapmasını ise 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonrasında, bursluluk sınavı sonuçları her öğrenci için ayrı ayrı hesaplanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.