Binlerce Öğretmenin Çalışma süresi 2 Yıl Uzatıldı

Binlerce Öğretmenin Çalışma süresi 2 Yıl Uzatıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Proje okulları yönetmeliğinde yapılan son dakika değişiklik ile, proje okullarında 4 senesini tamamlayan öğretmenlerin çalışma süreleri 2 yıl daha uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yönetmelik değişikliği geldi. Resmi Gazete 'de yayımlanan karara göre Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı.

Binlerce Öğretmenin Çalışma süresi 2 Yıl Uzatıldı

İlgili yönetmelikte yapılan değişikli ile birlikte proje okullarında çalışma süresi 4 yılını tamamlayan binlerce öğretmenin çalışma süresi 2 yıl uzatıldı.

Öte yandan geçtiğimiz gün başlatılan süreç ile birlikte, proje okullarında 4 senesini tamamlayan öğretmenlerden yer değişikliği için tercih yapmaları istenmiştir. Ancak ilk 4 senesini tamamlayan öğretmenlerin ikinci 4 sene için yine aynı okulları tercih etmelerine imkan sağlanmıştı. Ancak MEB burada çıkabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için 4 senesi dolan ve tercih yapan öğretmenlerin çalışma süresini iki sene daha uzattı.

Diğer bir değişle proje okullarında görev yapan ve 4 senesini tamamlayan öğretmenler 2 sene daha aynı okullarda çalışacak ve eğer bir değişiklik yapılmaz ise 2 sene sonra yine aynı şekilde tercih süreci yaşacaklar.