Binlerce Öğretmen Tercih Yapmıştı! Tercihler İptal mi Olacak?

Binlerce Öğretmen Tercih Yapmıştı! Tercihler İptal mi Olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı proje okullarına öğretmen ve yönetici atama yönetmeliğinde ki değişiklik ile proje okullarında görev yapan öğretmenlerin çalışma süresi 2 yıl uzatıldı. peki bu durumda Binlerce Öğretmen Tercih Yapmıştı! Tercihler İptal mi Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararı ile birlikte, proje okullarına öğretmen ve yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Bakanlık yaptığı değişiklik ile birlikte proje okullarında 4 yılı dolan binlerce öğretmenin çalışma süresini 2 yıl daha uzattı. Peki bu durumda Binlerce Öğretmen Tercih Yapmıştı! Tercihler İptal mi Olacak?

Binlerce Öğretmen Tercih Yapmıştı

Öte yandan geçtiğimiz gün yayımlanan duyuru ile proje okullarında 4 yıl görev süresini dolduran tüm öğretmenler için tercih ekranı açılmış ve bu öğretmenler yer değişikliği tercih işlemi yapmıştı. Yapılan tercihlerin sonuçları beklenirken, MEB hocam MEB'den son dakika çalışma sürelerinin 2 yıl daha uzatıldığı açıklaması geldi.

mebhaberici.jpg

Tercihler İptal mi Olacak?

Proje okullarında görev yapan ve 4 yıl çalışma süresini dolduran binlerce öğretmen tercih sonuçlarının açıklamasını beklerken, süreleri 2 yıl uzatıldı. Bu durumda proje okullarında görev yapan öğretmenlerin tercihleri iptal olacaktır. Ancak okullarda bulunan boş normları tercih eden öğretmenlerin atamaları yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak MEB'den resmi bir açıklama yapılması beklenmektedir.