Binlerce öğretmen atama bekliyor! YÖK formasyon dağıtmaya devam ediyor!

Binlerce öğretmen atama bekliyor! YÖK formasyon dağıtmaya devam ediyor!
Milli Eğitim Bakanlığının kanayan yarası formasyon eğitimleri devam ediyor. Binlerce öğretmen atama bekliyor! YÖK formasyon dağıtmaya devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına öğretmen olarak atanmak isteyen bölüm mezunları, üniversite eğitimleri sonrasında formasyon alıp, öğretmen olarak atanmaya hak kazanıyorlar.

Ancak bu durum başka sorunları da beraberinde getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllardan bu yana çözemediği ve her yıl eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin mağdur olmasına yol açan formasyon eğitimleri maalesef, devam ediyor.

Atama bekleyen öğretmen ordusu milyonlara yaklaşırken, YÖK formasyon dağıtmaya devam ediyor. Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk zamanında gündeme gelen ve bir ara formasyon eğitimlerinin kaldırıldığı haberleri sadece haber değerinde kaldı. YÖK önümüzde ki eğitim öğretim yılı güz dönemi için pedagojik formasyon sertifika programı kontenjanlarını yayımladı.

Kısaca Üniversiteden eğitim fakültesinden mezun olan binlerce öğretmen her yıl atama beklerken ve sayı he geçen sene artarken, hatta eğitim fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi bile konuşulurken, YÖK'ün formasyon vermesini siz değerli okuyucularımızı yorumlarına bırakıyoruz.

yok.png