Beden eğitimi öğretmeni büyük gurur yaşattı: Okuluna dünya kupası ile döndü! Altın madalya sahibi oldu..

Beden eğitimi öğretmeni büyük gurur yaşattı: Okuluna dünya kupası ile döndü! Altın madalya sahibi oldu..
Beden eğitimi öğretmeni büyük gurur yaşattı: Okuluna dünya kupası ile döndü! Altın madalya sahibi oldu..

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün, Bursa Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaparken, Katar'ın Doha kentinde düzenlenen Plak Atışları Dünya Kupası'nda altın madalya kazandı. Tüzün, yarı finalde 19 puan toplayarak altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı ve finalde 33 puan toplayarak şampiyonluğa ulaştı. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'na bağlı milli takım sporcusu olarak, eylül ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını belirten Tüzün, öğrencileri arasından şampiyonlar yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Tüzün, milli takım sporcusu olarak şampiyonada iddialı adaylardan biri olduğunu ve hedeflerinin sırasıyla Avrupa Oyunları, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve son olarak Olimpiyat Oyunları olduğunu söyledi. Dünya Şampiyonası'nın eylül ayının 5'inde başlayacağını ve 15'ine kadar devam edeceğini belirten Tüzün, kendisinin sırası geldiğinde atacağına ve en iyi sonuçları elde etmek için hazırlıklarını sürdüreceğine vurgu yaptı.

BU SPORUN YAŞI YOK

beden-egitimi-ogretmeni-buyuk-gurur-yasatti-okuluna-dunya-kupasi-ile-dondu-altin-madalya-sahibi (2)

Oğuzhan Tüzün, 14 yaşında babası gibi atıcılık sporuna başlayarak, 27 yıllık kariyerinde birçok başarıya imza attı. 1998 yılında ilk kez milli takıma seçilen Tüzün, 1999'da dünya şampiyonluğu elde etti. Ardından 2000 yılında Avrupa üçüncülüğü, 2001 yılında Avrupa şampiyonluğu ve 2002 yılında dünya ikinciliği kazandı. Üniversiteler arası dünya şampiyonluğu gibi başarılar da sıralayan milli atıcı, altı dünya kupası şampiyonluğu, iki dünya kupası final şampiyonluğu ve iki Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu da dahil birçok madalya ve kupa kazandı.

ÖĞRENCİLERİNİ DESTEKLEYECEK

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan milli atıcı Oğuzhan Tüzün, Doha'daki Plak Atışları Dünya Kupası'nda altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Okulunda coşkuyla karşılanan Tüzün, sporcunun değer görmesinin önemine vurgu yaparak, okulunda 750 öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin içinde belki 2 tanesinin atıcılık sporuna başlaması durumunda bile atıcılık için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Tüzün, başarıları ile kendisini onurlandıran okulu ve öğrencilerini gururlandırmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.