BDDK'dan A101 İçin Önemli Karar! Artık Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

BDDK'dan A101 İçin Önemli Karar! Artık Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak
Zincir marketler içinde önemli bir yere sahip olan A101 için BDDK'dan önemli bir karar açıklandı.

Zincir marketler içinde önemli bir yere sahip olan A101 için BDDK'dan önemli bir karar açıklandı. A101 hisse sahiplerinin kurmuş olduğu T.O.M dijital katılım bankasının varlığı daha önceden biliniyordu. BDDK son almış olduğu karara göre T.O.M dijital varlığın banka kurmasına yönelik olumlu yöndeki kararını bildirdi.

Karar Resmen Duyuruldu

Banka kurmak için faaliyete geçen Yeni Mağazacılık A.Ş. kapsamında bulunan A101'in hisse sahiplerine verilen izin resmi gazetede çıktı. Dijital üzerinden katılım bankası kurmuş olan şirketin artık bankacılık faaliyetleri için hiçbir engel kalmadığı ifade edildi. Yeni kurdukları bankanın yönetim kurulunda da A101 kurucu ortakları arasında bulunan Yaşar Aydın yer aldı. 1,5 milyar sermayeye sahip olan T.O.M dijital varlık bankasının artık normal bankacılık kapsamında faaliyet yapacağı haberi oldukça dikkat çekti.

Dijital bankacılık sermayesini kuran ve kendi mağazalarında da oldukça genişleyen Yeni Mağazacılık A.Ş'nin BDDK tarafından verilen izin sayesinde artık kendi bankalarının işlemesi söz konusudur. A101 mağazası Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde oldukça aktif bir şekilde perakende mağazacılık sistemini oturtmuş durumdadır. Banka için ilk adımın ise 2021 yılına dayandığı duyuruldu. T.O.M dijital bankasının açılımının ise; Technology of Money olduğu bilgisi geldi.

A101'in Bankası Geliyor

Toptan ve ucuz sloganlarıyla beraber özellikle son yıllarda oldukça büyüyen A101'inde içinde bulunduğu Yeni Mağazacılık şirketinin 2021 yılında başlatmış olduğu banka girişiminde mutlu sona nihayet ulaşıldı. İnternet sitesi üzerinden yapılan araştırmada henüz izinlerinin kesinleşmediği görülen T.O.M bankasının kısa sürede hizmete açılması bekleniyor.

Bu kapsamda oldukça heyecanlı olan Yeni Mağazacılık şirketi kurucuları ve ortaklarının yaklaşık iki yıl sonra resmen BDDK tarafından bankalarına izin verilmesi şeklinde ilerleyen süreçte büyüme hedeflerinde de ciddi oranlarda artış yaşandı.