Başarılı öğrencilere bedava yurt imkanı

Başarılı öğrencilere bedava yurt imkanı

Milli Eğitim Vakfı tarafından okullara gönderilen yazıda da belirtildiği üzere, okullarında belirli bir başarı imkanını yakalamış olan öğrenciler için bir takım haklar tanımlanmıştır. Tanımlanan söz konusu haklar neticesinde gerekli başarıyı sağlayan öğrenciler devlet yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip olacaklar. Peki söz konusu haklar hangi öğrencilere tanımlanmıştır? Başarı kriteri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Vakfı okullara gönderdiği yazılarıyla "İlköğretimi Derece İle Bitirenler İçin Öğrenim Yardımı Yapılması Hakkında Yönetmelik" hükümleri gereği ortaöğretim kurumu bulunmayan yerleşim birimlerinde 8.sınıfı derece ile (birincilik, ikincilik, üçüncülük) tamamlayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı pansiyonlu ortaöğretim kurumlarında karşılıksız olarak öğrenim görme ve sosyal yardım yapılmasını sağlayacaklarını bildirmiştir.

Tüm illerde söz konusu ücretsiz pansiyon imkanından yararlanılması adına okullar belirlenmiştir. Sınırlı sayıda kontenjan belirlenmiştir. Belirlenen kontenjanlara öğrenciler 7 Haziran tarihine kadar form ve dilekçeyle okul müdürlükleri aracılığıyla başvuruda bulunacaklardır.

Söz konusu yurtlardan ücretsiz yararlanma hakkı 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenmiştir. Yurtlardan ücretsiz yararlanma hakkı kazanan öğrenciler öğrenim süreleri boyunda yurtların verdiği diğer sosyal haklardan da ücretsiz yararlanacaklardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.