Bakanlık Talimat Vermişti, Son Gün Pazartesi

Bakanlık Talimat Vermişti, Son Gün Pazartesi
Bakanlık 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı için okullardan kitap ihtiyaç bilgilerini talep eden bir resmi yazı göndermişti.

Her yıl olduğu gibi bu sene de kitap seçim ekranı açıldı. 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında Özel Eğitim Sınıflarında, temel eğitim kademesinde, ortaöğretim kademesinde okutulacak kitaplarla ilgili öğrenci sayısı kadar yapılacak olan kitap seçim ekranı 29 Ocak 2024-12 Şubat 2024 tarihleri arasında açık olacak.

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazılarda da belirtildiği üzere 12 Şubat 2024 tarihine kadar okulların seçmeli derslerini de belirleyerek kitap sayılarını sisteme girmeleri gerekmektedir.

Sisteme girilen kitap sayısı kadar kitabın 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı başlamadan okullara teslim edilmesi gerekiyor. Okul idarecilerinin söz konusu giriş işlemine ait, ekran çıktılarını imzalayarak bir nüshasını milli eğitim müdürlüğüne teslim etmeleri bir nüshasını ise kendilerinde saklamaları gerekmektedir.

12 Şubat 2024 tarihine kadar kitap seçim işlemi yapmayan okulların, bağlı oldukları milli eğitim müdürlüklerince uyarılmaları söz konusu olacağından, ilgili işlemin ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.