Bakan Tekin’den velilere çağrı

Bakan Tekin’den velilere çağrı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum Projesi Kutadgu Bilig Okumaları Türkiye Paneli"ne katıldı. Katıldığı programda YKS sınavından yaz tatiline kadar birçok konuya değinen Bakan Tekin velilere seslendi...

Bakan Tekin 2023-2024 eğitim öğretim senesinin son haftasına girildiğini dile getirerek emeği geçen tüm öğretmenlere ve eğitim camiasına teşekkürlerini iletti.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen YKS sınavına da değinen Tekin, tüm adayların gönüllerindeki başarıya ulaşmalarını temenni ettiğini dil getirdi.

Bakan Tekin "Oku-Yorum, Yazı-Yorum Projesi’’ ‘nin bu sene faaliyete geçirilmeye çalışılan yeni müfredatı destekleyen bir proje olduğunu belirtti. Bununla beraber çocukların okumaları kadar okuduklarından analiz ve çıkarımlar yapmalarının önemine de vurgu yapan Tekin;

"Bizim bu yıl hayata geçirmeyi planladığımız Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemli çıktılarından bir tanesi bu türden etkinlikler olacak. Çocuklarımızın okumaları, okuduklarından değerlendirmeler analizler yapabilmeleri ve bu okumalarını sonra yazmaya dönüştürebilmeleri bizim arzu ettiğimiz çıktılardan bir tanesi.

Sadece okuma anlamında değil, bu haftayı tüm Türkiye genelinde gençlerimizin, çocuklarımızın bir anlamda bir yılın emeklerinin, bir yılın ürünlerinin yansıtıldığı bir ortam olsun istedik.

Bir festival havasında, bir şenlik havasında olsun istedik. Türkiye'nin her tarafında okullarımızda öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız bir yıl boyunca ürettiklerini paylaşıyorlar. İnşallah güzel sonuçlar elde ederiz. Dolayısıyla bu ve benzeri projelerimizin devam edeceğini ifade etmek istiyorum.’’ ifadeleri ile konuştu.

Bakan Tekin’den velilere çağrı!

Bakan Tekin yaz tatiline birkaç gün kalmasından bahsederek velilere sorumlulukları ile beraber öğretmenlere, okullara ve öğrencilere yardımcı olması gerektiğini belirtti. Konuşmasında;

"Gelin bu yaz hep beraber bu yükün hepimizin üstünde olduğunu, eğitim-öğretim sürecimizin daha nitelikli hale gelmesinin sağlanmasında hepimizin payı olduğunu düşünelim. Öğretmen arkadaşlarımıza, okullarımıza, öğrencilerimize sizler de yardımcı olun. Siz üstünüze düşeni yaptıktan sonra hatalarımız, kusurlarımız varsa gelin onu bize söyleyin. Önce kendi üstümüze düşen sorumlulukları yapalım, ebeveyn olarak." dedi.