Bakan Tekin'den Uzman Öğretmenlik Açıklaması!

Bakan Tekin'den Uzman Öğretmenlik Açıklaması!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2. düzenlenen öğretmenler odası sohbetlerinde uzman öğretmenlik konusuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2. kez organize edilen öğretmenler odası sohbetlerinde İstanbul'da öğretmenler ile sohbet etti.

Eğitim alanında A'dan Z'ye konularında konuşulduğu sohbette, öğretmenlerin sorularını Bakan Tekin yanıtladı.

Bakan Tekin'den Uzman Öğretmenlik Açıklaması

Sohbette uzman öğretmenlik konusu ile ilgili olarak sorulan sorulara cevap veren Bakan Tekin, seçim öncesinde verilen sözlerden olan uzman öğretmenlik için bekleme süresinin 5 yıla düşmesi için gerekli çalışmasının yapılacağını ancak bu seneye yetişmeyeceğini söyledi.

Bakan Tekin uzman ve başöğretmenlik kariyer sistemiyle ilgili olarak ta, Öğretmenlerin başarılı başarısız diye kategorize edilmesini istemedikleri, başka kriterlere göre bunu yapmak istediklerini açıkladı. Tekin, ayrıca uzman öğretmenlik sonrasında başöğretmenlik için bekleme süresinin de kısalacağını söyledi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve gelir gelmez, öğretmenler ile buluşma ve sorunlarının dinlemek amaçlı öğretmenler odası uygulamasını başlatmıştı. Organize edilen öğretmenler odası sohbetine katılmak isteyen öğretmenler MEBBİS şifreleriyle katılım için başvurularını yapabilirler. Sonraki sohbetin hangi şehirde ve ne zaman yapılacağı önümüzde ki günlerde Bakanlık tarafından duyurulacaktır.