Bakan Tekin'den Öğretmenlere 7 Müjde Geldi

Bakan Tekin'den Öğretmenlere 7 Müjde Geldi
Katıldığı öğretmenler odası sohbetlerinde öğretmenleri dinleyen MEB Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlere 7 müjde geldi. İşte o müjdeler..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve gelir gelmez, öğretmenlerin sorunlarını yakından dinlemeye başladı. Öğretmenler ile doğrudan iletişim kuran Tekin, başlattığı öğretmenler odası projesiyle 81 ilde değişik tarihlerde öğretmenler ile buluşmayı hedefliyor.

Bakan Tekin'den Öğretmenlere 7 Müjde Geldi

Bakan Tekin bu kapsamda ilk buluşmasını yaptı. Öğretmenleri yakından dinleyen Bakan Tekin, ilk buluşmada öğretmenlere 7 müjde verdi.

yusuf-tekin-aa-2062713.jpg

İşte Bakan Tekin'in sohbette öğretmenlere verdiği o 7 müjde ;

Konuyla ilgili açıklama çiçeği burnunda yeni kurulan ve öğretmenlerden büyük destek bulan Öğretmenler Sendikası'ndan geldi..

Öğretmenler Sendikası'nın sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında öğretmenlere ilişkin yeni düzenlemelere şu şekilde yer verildi:

1. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu üzerinde çalışıyoruz.

2. Uzman öğretmenlik şartının 5 yıla düşmesi bu seneye yetişmeyebilir.

3. Öğretmenler Gününde öğretmenlere ikramiye verilmesine dair çalışma yapılabilir.

4. Ücretli Öğretmenlik için ek derslerinde düzenleme yapılacak, ilerleyen zamanlarda açıklayacağız.

5. Zorunlu hizmet bölgesinde çalışıp zorunlu hizmetini tamamlayıp sonrasında zorunlu hizmet affına uğrayanların da artırımlı hizmet puanı almasına dair çalışma yapılacak.

6. İYEP VE DYK kurslarının yeniden düzenlenecek.

7. Zorunlu hizmet bölgelerinde yaşayan öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliği ve adalet ilkesi kapsamında haklarını korumaya devam edeceklerini vurgulayan Tekin, öğrencileri hiçbir şekilde mağdur etmeden bu bağlamda öğretmenlerin bu konudaki talep ve beklentilerini dikkate aldıklarını ve öğretmenlere her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Tekin, hem öğretmelerin hem de öğrenci ve velilerin hukukunu korumaya devam edeceklerini ifade etti.