Bakan Tekin Açıkladı! Sınav Ücretleri Kaldırıldı

Bakan Tekin Açıkladı! Sınav Ücretleri Kaldırıldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı son dakika açıklamasıyla MEB bünyesinde yapılacak olan görevde yükselme sınavına girecek personellerden sınav görev ücreti alınmayacağını duyurdu..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'ten son dakika sınav ücretleri açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına geçtiğimiz hafta başvurular tamamlandı. Gelen bilgilere göre Şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık kadrosu için ise belirlenen 57 kadroya yoğun bir başvuru oldu.

Sınav başvuru yapan personelden sınav ücreti alınmayacak

Başvuru yapan kişi sayısının yoğun olduğu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için başvuru ücreti alınacağı yayımlanan kılavuzda belirtilmişti ancak Bakan Tekin sınav ücreti konusunda son dakika açıklaması yaptı ve MEB bünyesinde yapılacak olan görevde yükselme sınavına girecek personellerden sınav görev ücreti alınmayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav ücretleriyle ilgili yeni bir karar aldıklarını belirterek, "Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran'a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu ancak bir karar aldık. Şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek bütün arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan görevde yükselme sınavı 9 Temmuz'da yapılacak, sonuçlar 4 Ağustos'ta açıklanacak.