Bakan Özer açıkladı: YKS kampı devam edecek! O tarihe kadar öğrenciler faydalanabilecek..

Bakan Özer açıkladı: YKS kampı devam edecek! O tarihe kadar öğrenciler faydalanabilecek..
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kampı'nın 10 ders için hazırlanan soru çözüm videolarından oluştuğunu ve 1 Haziran tarihine kadar devam edeceğini duyurdu..

YKS Kampı, öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek olmak amacıyla düzenleniyor. Kamp kapsamında yayımlanan videolar, öğrencilerin TYT ve AYT sınavlarındaki başarılarını artırmayı hedefliyor. Bakanlık, YKS Kampı'nın devam edeceği süre boyunca öğrencilere her hafta yeni videolar sunacak. Bu videolar, öğrencilere sınavda karşılaşabilecekleri sorulara yönelik pratik çözüm yöntemleri sunacak.

Yayımlanan videolar arasında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerine yönelik soru çözüm videoları bulunuyor. YKS Kampı, sınavlara hazırlanan öğrenciler için önemli bir kaynak olarak görülüyor. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan bu desteklerden yararlanarak sınavlara daha iyi hazırlanıyor ve başarılarına katkı sağlıyorlar.

EKSİKLERİNİ TAMAMLAYABİLECEKLER

bakan-ozer-acikladi-yks-kampi-devam-edecek-o-tarihe-kadar-ogrenciler-faydalanabilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunların sınavlara hazırlanmalarını kolaylaştırmak için YKS kampı başlattıklarını belirtti. Yayınlanan 80 soru çözüm videosunun öğrencilerin konu ve kazanım eksikliklerini tamamlayabilmelerine yardımcı olacağını ifade eden Özer, sınava hazırlanan öğrencilerin yanı sıra deprem bölgesindeki öğrencilerin de bu kamptan faydalanabileceğini söyledi. Bakan Özer, öğrencilerin herhangi bir yer ve zamana bağlı kalmadan videoları istedikleri zaman izleyebileceklerini belirtti.

230 BİN ADAY FAYDALANDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasına göre, YKS Kampı 1 Haziran'a kadar devam edecek ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunların konu ve kazanım eksikliklerini tamamlamalarına yardımcı olacak. Kamp içeriğinde Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinden konu analizleri ve soru çözümleri yer alıyor. Kamp içindeki sorularla ilgili anlamadıkları bölümler olan öğrenciler, videonun altındaki yorumlar bölümünden öğretmenlere sorularını yöneltebiliyorlar. Kampın bugüne kadar yaklaşık 230 bin aday tarafından izlendiği belirtiliyor. Bakan Özer, DYK'ler, yardımcı kaynaklar ve diğer çalışmalarla sınav hazırlık sürecinde öğrencilere destek olacaklarını ifade etti.