Bakan Özer açıkladı: Kademeli eğitim başlıyor! 27 Martta başlayacak..

Bakan Özer açıkladı: Kademeli eğitim başlıyor! 27 Martta başlayacak..
Kahramanmaraş depremi sonrası okulların açılışı ertelenmişti. Depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede iki hafta okullar tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bölgelerdeki okulların açılmasına ilişkin detayları paylaştı. Depremin ardından okulların tatil edildiğini hatırlatan Bakan Özer, öğrencilerin öğretmenleriyle bir araya gelmeleri için çadırlar, konteynerler ve prefabrik okulların hazırlandığını söyledi.

Bakan Özer, afetin etkilediği on ilde eğitim öğretim sürecinin üç aşamada planlandığını belirtti. Bu plan çerçevesinde Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart'ta eğitim öğretim sürecinin başladığını, Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de ise 13 Mart'ta başladığını açıkladı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ise eğitim öğretim sürecinin 27 Mart tarihi itibarıyla kademeli olarak başlayacağını ifade etti.

ARA TATİLDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Deprem sonrası eğitim hayatının normale dönmesi için çalışmalar sürerken, öğrenci ve velilerin merak ettiği bir konu da ikinci ara tatilin yapılıp yapılmayacağıydı. Okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi nedeniyle 17-24 Nisan arasındaki ikinci ara tatilin olup olmayacağı konusunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sorular yöneltildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada ara tatilin yapılacağını ve şu anda kaldırılmasının gündemde olmadığını belirtti. Ayrıca öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacaklarına değindi.

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNMEYE BAŞLADI

bakan-ozer-acikladi-kademeli-egitim-basliyor-27-martta-baslayacak (2)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okulların açılmasıyla birlikte öğrenci nakillerinin de başladığını açıkladı. Özer, 9 bin 437 öğrencinin memleketlerindeki okullarına nakil yaptırdığını belirtti. Ayrıca deprem bölgesinden diğer illere nakil yaptıran öğrenci sayısının 253 bin 629 olduğunu da açıkladı.

EN FAZLA DÖNÜŞ GAZİANTEP'E YAPILDI

Bakan Özer, deprem nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerin tekrar memleketlerine dönüş nakillerinin gerçekleştirildiğini ve toplam 9 bin 347 öğrencinin nakillerinin tamamlandığını ifade etti. Gaziantep'e 3 bin 518, Kahramanmaraş'a bin 341, Adana'ya 914, Hatay'a 834, Osmaniye'ye 648, Diyarbakır'a 565, Malatya'ya 565, Şanlıurfa'ya 506, Adıyaman'a 360 ve Kilis'e 96 öğrencinin nakil yaptığı açıklandı.