Aynı Okulda Aşçının 27 bin Öğretmenin 18 bin almasına tepki!

Aynı Okulda Aşçının 27 bin Öğretmenin 18 bin almasına tepki!
Öğretmen maaşlarının diğer mesleklere göre düşük olmasına tepkiler dinmiyor. Şimdide sendika başkanından aynı okulda görev alan aşçının 27 bin, öğretmenin 18 bin almasına tepki geldi.

Aynı Okulda Aşçının 27 bin Öğretmenin 18 bin almasına tepki!

Artan hayat pahalığı ve enflasyon karşısında öğretmen maaşlarında erime gündemden düşmüyor. Son zamanlarda kamu işçi maaşlarına yapılan yüzde 45 zam sonrasında kamu işçileri 23 - 25 bin bandında maaş almaya başlarken, yeni başlayan bir öğretmenin 13 - 14 bin lira bandında kalması epey dikkat çekiyor.

Özellikle sendikalar bu duruma tepki gösterirken, son olarak Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu YİBO’da çalışan bir öğretmen ile aşçının maaşını karşılaştırdı ve duruma tepki gösterdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'nun okulda çalışan öğretmen ile aşçı maaşına ilişkin paylaşımı şöyle:

"Bir YİBO’da çalışan öğretmenler 12.100 TL ile 18.000 TL arasında maaş alıyor. 8 gün 24 saat nöbet tutuyorlar ve karşılığında ortalama günlük 400 TL aylık 3200 TL nöbet ücreti alıyorlar.

Aynı okulda çalışan işçi kadrosunda aşçı 7 gün nöbetle toplam 27.285 TL alıyor. Bu ücrete ek olarak alınan tediye ve ikramiyeler dahil değildir.'"