Asgari Ücretliyi Sevinçten Uçuracak Haber! Yüzde 30 Zam Ve Bayram İkramiyesi Bir Arada Verilecek

Asgari Ücretliyi Sevinçten Uçuracak Haber! Yüzde 30 Zam Ve Bayram İkramiyesi Bir Arada Verilecek
Türkiye’de birçok vatandaş asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışırken bir yandan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ikramiyelerin alıp alınmayacağını tartışmaya başladı.

Türkiye’de birçok vatandaş asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışırken bir yandan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ikramiyelerin alıp alınmayacağını tartışmaya başladı. Birçok vatandaş tarafından merak edilen Bayram ikramiyesini ne kadar olacağı da merak içerisinde araştırılıyor. Başka merak edilen konulardan birisi de asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu oldu.

Birçok vatandaşı etkileyecek olan ve nisan ayında bayramın olmasından dolayı çifte müjdeli haber nihayet geldi. Buna göre asgari ücretliye ara zam ne kadar yapılacak ve asgari ücretlilerle birlikte emekli olan vatandaşlara yönelik bayram ikramiyesi ne kadar yatırılacak merak konuklamaya başladı.

Ara Zam Kimleri Etkileyecek

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda araştırmalara başladı. Son zamanlarda ekonomik krizin başka göstermesinden dolayı birçok vatandaşın alım gücü düşmüş durumda. Asgari ücrete 2022 yılının Aralık ayında görüşmeler neticesinde büyük bir zam oranı yansıtılmıştı ancak enflasyon seviyelerinin daha da yükselmesine neticesinden dolayı vatandaşın alım gücü düşmüş durumda gözüküyor.

2023 yılının yılbaşı itibariyle asgari ücret 8.500 TL’ye ulaşmıştı. Hayat pahalılığının hiç durmayacak seviyelerde yükselmesinden dolayı birçok asgari ücretle çalışan vatandaşın gözü asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına çevrilmiş durumda.

Asgari Ücret 5500’den 8.500’e Yükselmişti

Aralık 2022 yılında yapılan görüşmeler neticesinde asgari ücret 5500 TL’den 8.500 TL’ye çıkarmıştı.%54’lere varan zam oranı neticesinde birçok asgari ücretle sevinmişti. Ancak enflasyonu yükselmesi ile birlikte bu Sevinçler yarıda kaldı ve henüz 3. aydayken asgari ücrete ara zam gündeme geldi. Son zamanlardaki döviz kurundaki artış neticesi ile birçok ürüne zam geldi.

Hal böyle olunca asgari ücretlilerin maaşları yetmemeye başladı. Alım gücü düşen asgari ücretle çalışan birçok vatandaş ise devlet tarafından asgari ücretin maaşlarının yükseltilmesi talebinde bulunuyor. Asgari ücret Nisan ayından itibaren %30 oranlarında zamlı olması halinde birçok vatandaş rahat bir nefes alacak.

Seçim öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açıklamalarından sonra asgari ücrete %30 oranında zam yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak. Şu an için herhangi bir şekilde resmi açıklama bulunmayıp görüşmeler devam ediyor.