AÖF sınavları ne zaman yapılacak? AÖF bahar dönem sınav online mi yapılacak?

AÖF sınavları ne zaman yapılacak? AÖF bahar dönem sınav online mi yapılacak?
AÖF sınavları ne zaman yapılacak? AÖF bahar dönem sınav online mi yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, AÖF tarafından bahar dönemi sınav takvimi ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Bu kapsamda AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman yapılacak? AÖF sınavları online mı olacak?

AÖF bahar takvimini açıkladı

AÖF tarafından bahar dönemi AÖF sınavı takvimi ile ilgili bilgiler şu şekilde yer alıyor; 15-16 Nisan 2023 tarihleri arasında, dönem sonu final sınavları 27-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacağı konusunda bilgi verildi. Yaz okulu sınavlarının ise 19 Ağustos 2023’te düzenleneceği konusunda AÖF tarafından açıklama yapıldı.

Pandemi dönemi esnasında Anadolu Üniversitesi, online sınav sistemine geçiş yapmıştı. Durum böyle olunca AÖF öğrenciler YÖK’ün aldığı uzaktan eğitim kararının ardından sınavların nasıl yapılacağı konusuna cevap arıyor. AÖF öğrenciler tarafından merak edilen bu konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Online sınav nasıl yapılıyor?

Yetkililer tarafından konu ile ilgili henüz net bir açıklama gelmese de birçok kişi online sınavların nasıl yapılacağı konusunu merak ediyor. AÖF tarafından yapılan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan diğer sınavlar ile benzer şekilde düzenlenmektedir.

Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden giriş yapılarak katılım sağlamaktadır. aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapılarak katılım sağlanırken e-Devlet seçeneği ile katılım sağlamaktadır. Ders geçme notu da 35 olurken çıkan sorular ise her dersten 20 soru olarak, 30 dakika şeklinde online sınav yapılmaktadır.