Ali Yalçın'dan ek ders çıkışı

Ali Yalçın'dan ek ders çıkışı
Memur sen genel başkanı Ali Yalçın'dan ek ders çıkışı geldi. Yalçın, 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan muaf olmaları sebebiyle okullara gelmemesi ve bu sebeple yapılamayan derslerin ücretlerinin öğretmenlere ödenmesi gerektiğini vurguladı..

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün aldığı kararda, ülke genelinde tüm okul türlerinde eğitim gören 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan muaf tutulacağını ve sadece devamsızlık sebebiyle sınıfta bırakılmayacağını duyurmuştu.

MEB'in bu kararı sonrasında okullarda eğitim gören binlerce 12.sınıf öğrencisi artık okullara devam etmiyor. Bu sebeple 12.sınıflarda dersler yapılmıyor ve binlerce öğretmen bu durumdan mağdur oluyor. Öğretmenler derse hazırlanıp okullarına geldikleri halde, alınan karar sebebiyle sınıflarında öğrenci olmuyor ve dersler yapılmıyor.

442136-753262271-001.jpg

Ali Yalçın'dan ek ders çıkışı

Derslerin yapılamaması sebebiyle öğretmenlerin o dersin ücretinin alıp, alınmayacağı merak edilirken, Memur sen genel başkanı Ali Yalçın'dan ek ders çıkışı geldi. Yalçın, 12.sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan muaf olmaları sebebiyle okullara gelmemesi ve bu sebeple yapılamayan derslerin ücretlerinin öğretmenlere ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakalım MEB önümüzde ki günlerde bu sorunu çözecek resmi bir yazı yayımlayacak mı? hep birlikte göreceğiz.

Kaynak:MEB Hocam