Açık Lise 3. Dönem Ders Seçimi Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Açık Lise 3. Dönem Ders Seçimi Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Açık lise 3. dönem ders seçimi işlemleri hangi tarihlerde yapılacak? Öğrenciler ders seçimi işlemlerini nereden yapabilecekler? Kayıt işlemi yapan ancak ders seçimi yapmayan öğrencilerin ders seçimleri ne şekilde yapılacak? Öğrenciler, kayıt süreleri sona erinceye kadar, seçtikleri dersler üzerinde değişiklik yapabilecekler mi? Kaç ders seçme hakkına sahip olacaklar?

Açık lise 3. dönem ders seçimi ile ilgili araştırmalar, AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri devam ederken, internet ortamında yoğun bir şekilde yapılıyor. Kayıt yenileme işlemlerini tamamlamayan öğrenciler, 2. dönem sınavlarına giriş yapamayacaklar.

MEB tarafından her yıl verilen açık lise eğitimine çok sayıda öğrenci katılıyor. Öğrencilerin bir üst sınıfa geçmeleri için sınavlara girmeleri ve bunun için de gerekli şartları yerine getirmiş olmaları gerekiyor. Bu aşamada 3. dönem ders seçimi de sağlanması gereken şartlar arasında yer alıyor.

Açık Lise 3. Dönem Sınavları Ne Zaman başlıklı paylaşımımıza aşağıdaki linke tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.
https://www.mebhocam.com.tr/meb-haber/acik-lise-3-donem-sinavlari-ne-zaman-sinav-giris-belgesi-ne-zaman-h22025.html

Açık Lise 3. Dönem Ders Yenileme Tarihleri

Açık lise 3. dönem sınavları için ders seçme işlemleri 19 Nisan 2024 - 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılacak.

Bu tarihler aynı zamanda açık lise 3. dönem kayıt yenileme tarihleri. Öğrenciler kayıt yenileme ücretini yatırıp işlemlerini tamamladıktan hemen sonra, kayıt yenileme süresi sona ermeden ders seçimi de yapmalılar. Sonrasında yapılan ders seçimleri dikkate alınmayacak.

Ders seçimi yapmayan öğrencilerin ders seçimleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Öğrenciler, en az bir ders seçmişlerse, sistem onları ders seçimi yapmış olarak kabul eder ve otomatik ders seçimi sistem tarafından otomatik olarak yapılmayacaktır.

Öğrenciler, belirtilen tarihler arasında açık lise resmi internet sitesine giriş yaparak, seçmiş oldukları dersler üzerinde değişiklik yapabilme hakkına da sahiptirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum