4 Eylül’de Okulöncesi, İlkokul 1. ve 9. Sınıf için Uyum Programı Başlıyor

4 Eylül’de Okulöncesi, İlkokul 1. ve 9. Sınıf için Uyum Programı Başlıyor
Okul heyecanı erken başlıyor. 4 Eylül itibariyle okulöncesi ve 1. sınıflarda heyecan büyük.

4-8 Eylül’de uyum programı ile okulöncesi, ilkokul 1. Ve 9. Sınıf öğrencileri okullarına kavuşacak.

Okulların tamamı ise 11 Eylül’de der zili çalacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için rehberlik ve uyum programları hazırlanmış bulunmaktadır.

Öğrenciler uyum programı kapsamı ile beraber 4-8 Eylül’de okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacaklar.

Yeni dönemde okulöncesine başlayacak öğrenciler ve aileler için okula alışmalarını sağlayacak uyum programı düzenlendi. Düzenlenen bu uyum programında 12 etkinliğe yer verildi.

Bir başka düzenlen uyum etkinliğini ise ilkokul 1. Sınıf öğrenci grupları için yapıldı. Bu çizelgede 9 etkinlik için yer verildi.

11-15 Eylül’de ortaokul için rehberlik uygulaması olacak

11-15 Eylül’de gerçekleştirilecek olan ortaokul 5. Sınıf öğrencileri ve aileleri için rehberlik uygulamaları olacak.

11 Eylül Pazartesi günü ise veliler için bir okula uyum rehberi sunumu olacak. Daha sonra çocuklara okulun içi ve dışı anlatılacak, geriye kalan üç gün ise rehberlik uygulamaları kapsamında öğrencilere etkinlikler yaptırılacak.

Hazırlık 9. Sınıf öğrencileri ve veliler için başlayacak olan eğitim öğretim kapsamında eğitim verilecek okul hakkında bilgilendirme yapılacak. Uyum haftası için yapılan bu uygulama sayesinde hem öğrenciler hem de aileler rahat edecek.

Bir haftalık dönem için öğrencilerin okula rahat uyumu sağlanmasına yardımcı olunacak ve yeni becerilerin geliştirilmesine katkı sağlanacak. Lise öğrencileri için de bir uyum programı hazırlandı.