2024 Yaz Tatili Ne Kadar Sürecek? MEB Okulların Kapanış ve Açılış Tarihlerini Duyurdu! İşte Detaylar

2024 Yaz Tatili Ne Kadar Sürecek? MEB Okulların Kapanış ve Açılış Tarihlerini Duyurdu! İşte Detaylar

Öğrenciler MEB çalışma takvimine odaklandı! 2024 yaz tatilinin başlangıç tarihi açıklandı. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planı yapanlar, okulların kapanacağı günleri bekliyor. 16 milyon öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Ortaokul ve lise öğrencileri Mayıs ayında ortak sınavlara katılırken, merkezi sınavlar Haziran'ın ikinci haftasında yapılacak. 2024-2025 eğitim yılı Eylül'ün ikinci haftasında başlayacak. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatili kaç gün sürecek? İşte MEB takvimi...

Yaz tatili için geri sayım başladı ve 16 milyon öğrenci yaz tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler tatil planlarını bu tarihlere göre yapıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlamıştı ve önümüzdeki yıl da okullar Eylül ayında açılacak. 2024-2025 eğitim döneminde öğrenciler iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili yapacak. Bayram tatilinin de yaklaşmasıyla gözler okulların kapanış tarihine çevrildi.

2024 Yaz Tatili Ne Kadar Sürecek? MEB Okulların Kapanış ve Açılış Tarihlerini Duyurdu! İşte Detaylar

Öğrenciler dönemin sonunda karnelerini ve başarı belgelerini alacaklar. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri ise LGS sınavlarına katılacak. Peki yaz tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? Okullar hangi tarihte kapanacak? 2024-2025 eğitim döneminin başlangıcı ne zaman olacak? Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini duyurmadı ancak önceki takvime göre yeni eğitim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ara tatil ve yarıyıl tatili tarihleri de belli olacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaz tatili süresi yaklaşık 3 ay olacak, Haziran ayının yarısı, Temmuz ve Ağustos aylarının tamamı ile Eylül ayının ilk haftası tatil olacak. Yaz tatili toplamda 86 gün sürecek. Dönemin sona ermesine kısa bir süre kala öğrenciler karne heyecanı yaşıyor.

Yıl sonu başarı notu 70-84.99 olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, not ortalaması 85 ve üzeri olanlar Takdir Belgesi alacak. Devamsızlık sınırını aşan öğrencilere belge verilmeyecek. Okul içinde ve dışında örnek teşkil eden öğrencilere onur belgesi, en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlara ise üstün başarı belgesi verilecek.