2023 LGS sınavı nasıl olacak?

2023 LGS sınavı nasıl olacak?
2023 LGS sınavı nasıl olacak ve nasıl başvurulur? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 LGS için başvuru sürecinin başladığını ve sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu.

2023 LGS sınavı nasıl olacak ve nasıl başvurulur? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 LGS için başvuru sürecinin başladığını ve sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu. Başvurular, 3 Nisan - 13 Nisan tarihleri arasında MEB tarafından merkezi olarak alınacak. Ancak, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa gibi deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde kayıtlı öğrenciler, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecekler.

Sınavda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilerek, oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları geçen yılla aynı kalacak. Sınav toplamda 90 sorudan oluşacak ve tamamı çoktan seçmeli formatında olacak. Öğrencilerin ikinci dönem konularından sorumlu olmayacağı da vurgulanmıştır.

Başvurular elektronik ortamda yapılacak ve öğrenciler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden başvuru bilgilerini görebilecekler. Bilgileri güncel olmayan öğrenciler, durumu okul müdürlüklerine bildirecek ve gerekli güncelleme işlemleri yapılacaktır. Sınav giriş belgeleri ise 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak ve öğrencilerin sınav yerleri, salonları ve sıra numaraları belirlenecektir.

30.jpg

LGS sonuçları ise 26 Haziran 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Özetle, 2023 LGS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek ve başvurular 3 Nisan - 13 Nisan tarihleri arasında alınacak. Sınavda herhangi bir değişiklik olmayacak ve öğrencilerin ikinci dönem konularından sorumlu olması gerekmeyecek. Sınav sonuçları 26 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak.