2000 2002 Ve 2008 Girişliler Emekli Olabilecek! Sevindirici Haber Geldi! Başvurunuzu Hemen Yapın

2000 2002 Ve 2008 Girişliler Emekli Olabilecek! Sevindirici Haber Geldi! Başvurunuzu Hemen Yapın
Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çok konuşulmuştu ve uzun bir sürenin ardından nihayet olumlu bir şekilde sonuçlanmıştı.

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çok konuşulmuştu ve uzun bir sürenin ardından nihayet olumlu bir şekilde sonuçlanmıştı. Nihayet emeklilikte yaşa takılanlarla nisan ayında ilk defa emekli maaşını alacak olanlar Bir hayli arttı. 2 gün sonrası sigorta girişi olan vatandaşlar için tekrardan bir güncelleme yapıldı ve yeni müjdeler verildi.

Bu müjde ile birlikte 2000 yılında 2002 yılında ve 2008 yılında ilk defa sigorta girişi olan vatandaşlara yönelik emeklilik bileti kesilmiş oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar konusu uzun bir süre gündem olmayı başarmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne görüşülerek kabul edilen ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bu kanun kapsamında birçok vatandaş dilekçelerini vermeye başladı ve bunun sonucunda da emekliliğine kavuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla Birlikte Birçok Kişiye de Ümit Doğdu

Emeklilikte yaşa takılanlarla birlikte birçok vatandaş nisan ayında ilk maaşını alacaklar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzun bir süre görüşüldükten sonra kabul edilen ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren bu yasa kapsamında birçok vatandaş sevindi. Bu yasa ile birlikte 8 Eylül 1999 öncesinde herhangi bir gün sigorta girişi olan kişilere emeklilik sevinci bastırdı. 2000-2002 ve 2008 sigorta girişi olan vatandaşlar erken emeklilik için şanslarının olup olmadığı konusunda araştırmalara başladılar.

Ancak açıklanan bir duyuru neticesinde belirlenen şartları taşıyan kişileri emeklilik fırsatı sunulacak. Emeklilikte yaşa takılanların düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaş yaş şartı aranmadan prim ve yıl şartlarını doldurmaları durumunda emeklilik hakkını elde ettiler. Diğer yandan emeklilikte yaşa takılanların yasası ile birlikte emekli olma hayalini gerçekleştirmek için çabalayan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe vererek emekli olurken diğer yandan 2008 sonrasında sigorta girişi olan vatandaşların durumlarının ne olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar sonrası yani 2000 sigortalı 2002 sigortalı ve 2008 yılı sigorta girişi olan vatandaşlar için emekli olma yolu araştırılırken Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da bazı şartların arandığı öğrenildi. Sosyal güvenlik kurumu tarafından belirli şartlar arasında prim gün sayısı yaş şartı ve yıl şartını tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkını elde edebilecek.