2 yıllık önlisans 4 yıllık lisans hangisi KPSS’den daha hızlı atanır? İşte merak edilen o yanıt

2 yıllık önlisans 4 yıllık lisans hangisi KPSS’den daha hızlı atanır? İşte merak edilen o yanıt
Bu konuyu dikkatlice ele almak gerekirse her ikisinin de farklı avantajları bulunmaktadır. 2 yıllık önlisans mezunu birinin KPSS'ye hazırlanmak için daha fazla vakti olsa da atandıktan sonra alacağı maaş ve yükselebileceği konum 4 yıllık lisans mezununa g

2 yıllık önlisans ve yıllık lisans mezunları KPSS'ye hazırlanarak hızla atanmanın yollarını aramaya devam ederken 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans arasında hangisinin KPSS 'den daha hızlı atanabileceği merak konusu olmuştu.

2 YILLIK ÖNLİSANS MEZUNLARI KPSS İLE HANGİ MESLEKLERİ YAPABİLİR?

Bu konuyu dikkatlice ele almak gerekirse her ikisinin de farklı avantajları bulunmaktadır. 2 yıllık önlisans mezunu birinin KPSS'ye hazırlanmak için daha fazla vakti olsa da atandıktan sonra alacağı maaş ve yükselebileceği konum 4 yıllık lisans mezununa göre dezavantajlı konumdadır.

2 yıllık önlisans mezunlarının KPSS'ye girmesi durumunda KPSS önlisans puanlarıyla adaylar zabıta, icra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, danışma memuru gibi kadrolara başvuru yapabilmektedir.

4 YILLIK LİSANS MEZUNLARI KPSS İLE HANGİ MESLEKLERİ YAPABİLİR?

4 yıllık lisasn mezunlarının KPSS'ye girmesi durumunda yapabileceği meslek standartları daha yüksektir. Bu meslekler arasında mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadroları KPSS B kadrolarıdır. Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolar ise KPSS A kadrolarıdır.

Geçtiğimiz sene KPSS önlisans ve lisans atama puanlarına bakacak olursak;

Ön lisans bölümlerine ise 55 bin aday tercihde bulunurken 728 aday memur olarak atandı.
KPSS Lisans bölümlerinden 68 bine yakın aday başvuru yaparken yerleştirilen aday sayısı ise 997 oldu.