Toplu Sözleşme İkramiyesi her ay ne kadar ödenecek? İşte tutar

Toplu Sözleşme İkramiyesi her ay ne kadar ödenecek? İşte tutar
7.dönem toplu sözleşme masasında alınan karar gereği, artık Toplu Sözleşme İkramiyesi aylık olarak ödenecek. Peki Toplu Sözleşme İkramiyesi her ay ne kadar ödenecek? İşte tutar..

Hükümet ile memur sen arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden bu sene farklı bir kazanım elde edildi. Normalde her 3 ayda bir sendikalı memurlara ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, Ocak ayından itibaren aylık olarak ödenecek. Toplu Sözleşme İkramiyesi her ay ne kadar ödenecek? İşte tutar..

Toplu Sözleşme İkramiyesi her ay ne kadar ödenecek?

Mevcut yasaya göre üye olduğu sendika, yüzde 2'nin altında ve üstünde kalan üyelere farklı miktarda ödeme yapılıyor. Yüzde 2’nin altındaki aylık 127 TL yüzde 2’yi geçen sendika üyelerine aylık 360 TL ödenecek.

69483.jpg

Öte yandan sendikalı olan bir memurun maaşından aylık olarak 169 TL bir kesinti yapılıyor. Durum öğretmenlerde aynı şekilde. Öğretmen camiasında da Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen'e üye öğretmenler, üye bulundukları sendikalar yüzde 2 barajının üstünde olduğu için bu öğretmenlere aylık 360 TL ödeme yapılacak. Öğretmenlerin maaşlarında ise 169 TL kesildiği için aylık 200 TL kadar kazançları olacak..